Kovintrade

Stenski kondenazcijski kotel Condens 5000

 • nazivna moč 70 kW in 100 kW
 • odlična rešitev za večje objekte
 • možnost kaskadnih povezav

Talni kondenzacijski kotel Condens 7000F

 • nazivna moč od 75 kW - 600 kW
 • možnost kaskadnih povezav
 • visok izkoristek in modulirano delovanje

Industrijski kotli

Poslovni objekti, hoteli in trgovski centri zahtevajo skrbno načrtovanje ogrevalnega sistema, saj gre za ogrevanje z večjimi industrijskimi kotli. Kovintrade d.d. Celje zagotavlja celovite rešitve od idejne zasnove sistema do njegove izvedbe oziroma zagona vgrajene opreme. Piko na i doda široka izbira industrijskih kotlov s katerimi si zagotovite najboljšo rešitev za vaš ogrevalni sistem.  

Prednosti industrijskih kotlov

 • idealna rešitev za industrijske objekte večjih moči
 • široka izbira industrijskih kotlov omogoča top izbiro za vaš objekt
 • možnost sestavljanja kotlov v kaskadne sklope, do 1,9 MW
 • visoka učinkovitost in zanesljivo delovanje kotlov
 • zadovoljijo še tisto najmanjšo potrebo po ogrevanju
 • združljivi regulacijski sistemi Bosch, ki zagotavljajo enostavno upravljanje in vzdrževanje

Zanimivo in koristno je vedeti

Kovintrade d.d. Celje načrtuje celovite rešitve za industrijske objekte z različnimi energenti kot so olje, plin in biomasa. V sklopu inženirske dejavnosti se prepletata program ogrevalne tehnike svetovno znanih blagovnih znamk kot so Bosch, Eta, Hargassner in program regulacijske tehnike za vodenje in nadzor objektov blagovne znamke Siemens in Domat. Osnovna dejavnost je svetovanje, zasnova, projektiranje in izvedba velikih ogrevalnih sistemov, ter regulacijske rešitve za optimalno delovanje energetskih sistemov hlajenja, ogrevanja in nadzora. S celovitimi rešitvami zmanjšujejo stroške v smislu celovitega obvladovanja energetskih procesov v objektih in zmanjšanja porabe energije, kar pomeni nižje stroške ogrevanja in udobnejše bivanje. Z industrijskimi kotli pokrijejo še tiste najmanjše zahteve po ogrevanju. Danes so prisotni v izgradnji sistemov za poslovne objekte, hotele, trgovske centre in industrijske objekte. Z več kot 30 letnimi izkušnjami na področju ogrevanja zagotavljajo najučinkovitejše rešitve za vaš ogrevalni sistem.  

Visoko učinkovit talni plinski kondenzacijski kotel Condes 7000F moči od 75 kW do 300 kW z možnostjo kaskadnih postrojenj do 600 kW je še posebej primeren za modernizacijo ogrevalnih sistemov. S svojo zgradbo in izredno učinkovitim toplotnim izmenjevalnikom iz aluminij - silicijeve litine dosega izredno visoke izkoristke in iz energenta iztisne vse kar je mogoče. Industrijski kotel GC 7000 F ima pri integraciji v ogrevalni sistem številne prednosti; majhna teža, modularna zasnova in druge odlične tehnične lastnosti, ki omogočajo enostavno vključitev v zapletene ogrevalne sisteme. Še posebej pri industrijskih kotlih se lahko večkrat zgodi težava s prostorom, zato je še toliko bolj pomembno, da je konstrukcija kotla kompaktna in lahka, da zavzame čim manj prostora, GC 7000 F ima tudi to odliko. Zaradi združljivih regulacijskih sistemov in premišljene zasnove kotla GC 7000 F pa je industrijski kotel enostaven za servisiranje in vzdrževanje, prava izbira v vseh pogledih.  

Projekt prenove kotlovnice večjih industrijskih ali poslovnih objektov zahteva prilagojene rešitve po meri. Kakšen industrijski kotel izbrati je predvsem pomembno od lastnosti objekta, njenih možnosti in želja uporabnikov. Bosch ponuja široko paleto industrijskih kotlov visoke kakovosti. Na voljo so klasični litoželezni kotli na olje ali plin kot tudi kondenzacijski industrijski kotli, ki dosegajo visoke izkoristke, ter so izredno učinkoviti in varčni. Industrijske kotle proizvajalca Bosch je moč vezati tudi v kaskadne sklope, ki vam omogočajo ogrevanje še večjih površin. Kadar pa se odločate za prenovo objekta z industrijskimi kotli na lesno biomaso, so vam na voljo kotli avstrijskega proizvajalca Hargassner, ki je med vodilnimi na Evropskem trgu s tovrstnimi napravami. Zadovoljijo ogrevalne potrebe industrijskih objektov vse do 1,9 MW. Glede na vaše specifične zahteve in izbiro goriva vse projekte načrtujejo po meri in se prilagajajo vašim potrebam. Vsi ogrevalni sistemi so zasnovani za dolgotrajno visokozmogljivo delovanje. Združujejo jih dolgoletne izkušnje pri razvoju najsodobnejših tehnologij na področju industrijskih ogrevalnih sistemov.

Vsekakor so sekanci v primerjavi s fosilnimi gorivi ali elektriko najcenejša oblika ogrevanja, zato imajo številne prednosti:

- so varnejši energent, saj so sekanci domače gorivo

- kratke transportne poti

- neodvisnost od nafte in plina

- možna dostava iz strani lokalnih predelovalcev 

- podpora domačemu gospodarstvu

- najcenejše gorivo z najvišjo stopnjo udobja

- reciklaža odpadnega lesa

- velik prihranek, zahvaljujoč samodejnemu delovanju sistema

- učinkoviti in energijsko varčni industrijski kotli

Hargassner ima dolgoletne izkušnje na področju tehnologije ogrevanja na lesno biomaso in je eden izmed vodilnih proizvajalcev v Evropi. Zagotavljajo najboljše možne rešitve in ideje na področju industrijskih ogrevalnih sistemov na lesno biomaso. Njihova široka paleta izdelkov zadovolji vse potrebe, od gostinskih lokalov do velikih poslovnih in industrijskih podjetij. Ne glede na to, ali gre za običajne lesne sekance, pelete ali druga biomasna goriva različnih kakovosti, za vsako vrsto ponujajo ustrezen ogrevalni sistem. Njihov najbolj priznan industrijski kotel Magno je zasnovan za uporabo lesnega goriva z izjemno nizko ali pa z izjemno visoko vsebnostjo vode. Na voljo so trije modeli, ki se popolnoma prilagodijo vašim zahtevam, Magno UF, Magno VR in Magno SR. Konstrukcija kotla je izredno kakovostna, brez napetosti in zagotavlja visoko razpoložljivost sistema ter dolgo življenjsko dobo. Moduliran način delovanja omogoča najvišjo letno učinkovitost. Kotle Magno je moč povezovati tudi v kaskadne sklope, ki zagotavljajo potrebe po toploti za izredno velike objekte, tudi do 1,9 MW. Številne prednosti jih postavljajo na prvo mesto tovrstnih ogrevalnih sistemov. Poleg izredno kakovostnih izdelkov vam zasnujejo popolnoma prilagojeno rešitev za vaš ogrevalni sistem.    

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija