Kovintrade

Klimatske naprave Bosch Climate 5000

  • odlična rešitev za vroče poletne dni 
  • možnost upravljanja preko pametnega telefona 
  • izredno preproste za upravljanje

Klimatske naprave Bosch Climate 3000

  • za prijetne in zdrave bivalne pogoje
  •  moderen dizajn in lep videz

Klimatske naprave

S klimatsko napravo Bosch lahko v svojem stanovanju ali hiši preprosto ustvarite prijetne in zdrave bivalne pogoje. Odkrijte tehnologijo za življenje, ki s pritiskom na gumb, vaš dom spremeni v prijetno oazo. Klime Bosch imajo vgrajene visoko kakovostne filtre ter številne funkcije, ki zagotavljajo idealne pogoje v bivalnih prostorih. Za popoln komfort bivanja tako skrbi najsodobnejša tehnologija in vgrajene kakovostne komponente.

Prednosti klimatskih naprav Bosch

  • široka izbira nastavitvenih možnosti in integriranih funkcij
  • modulirano delovanje zagotavlja varčno in učinkovito hlajenje
  • visok energijski razredi hlajenja in ogrevanja (A+++, A++)
  • možnost upravljanja preko pametnege telefona ali tabličnega računalnika
  • vgrajeni visoko kakovostni filtri, ki skrbijo za čist zrak v bivalnih prostorih

Zanimivo in koristno je vedeti

Klimatske naprave Bosch serije split imajo funkcijo ogrevanja in hlajenja, zato so idealna rešitev za vroče poletne, kot tudi mrzle zimske dni. Nekateri modeli klimatskih naprav Bosch imajo vgrajene visoko kakovostne filtre, ki odstranjujejo mikrobe ali druge nezaželene snovi iz zraka in tako izboljšujejo kakovost zraka v prostoru. Široka izbira nastavitvenih možnosti ter integriranih funkcij v klimatskih napravah vam omogoča skoraj neomejeno izbiro lastnih nastavitev. Tako si boste s klimatsko napravo Bosch zagotovili vedno idealne pogoje v bivalnih prostorih.

Da bo klimatska naprava delovala učinkovito in zanesljivo je zelo pomembno kje bo nameščena. Kajti njena lokacija lahko vpliva na bolj varčno delovanje in večje udobje bivanja. Klimatska naprava je sestavljena iz dveh enot; notranje in zunanje in vsaka ima svojo lokacijo namestitve. Zunanja enota naj bo nameščena tako, da je lahko dostopna za potrebe rednega vzdrževanja. Naj bo odmaknjena od direktnih vremenskih vplivov, kot so močan veter, vroče sonce, prašna okolica... Zunanja enota klimatske naprave mora biti nameščena na nižji lokaciji kot notranja enota zaradi odvoda kondenzata. Pomembna pa je tudi razdalja med zunanjo in notranjo enoto, ki ne sme biti manjša od 3 m. Za namestitev notranje enote klimatske naprave je v prvi vrsti pomembno katere prostore želite hladiti oz. ogrevati. Notranja enota naj bo nameščena na neodvisno steno v prostoru. Od stropa naj bo odmaknjena vsaj 15 - 20 cm. V primeru, kadar te razdalje ne morete zagotoviti, imate v prodajnem programu opreme Bosch na voljo klimatsko napravo Climate 6000, ki je lahko od stropa oddaljena le 5 cm. Notranja enota naj bo nameščena neodvisno od anten v bivalnih prostorih, ta razdalja naj znaša vsaj 1 m. Z dobro lokacijo klimatske naprave si boste zagotovili idealne bivalne pogoje. 

Neprimerna mesta za montažo klimatske naprave: 

- namestitev v bližini spalnice ali otroške sobe

- balkonske ograje 

- ozki prostori oz. ozke niše 

- mesta, kjer je nasproti zid ali visoka ograda

Verjamemo, da je v tej ponudbi na trgu težko izbrati klimatsko napravo, ki bi za vas bila najbolj ustrezna. Težko se je odločiti, če o napravah, ki jih kupujemo, ne vemo kaj dosti. Zato je velikega pomena, da se v prvi vrsti obrnemo na podjetje, ki ima za to ustrezno znanje, saj vam je tako olajšana marsikatera nevšečnost. Pomembna pri izbiri klimatske naprave pa je tudi njena kakovost. Zagotovo imajo prednost priznane blagovne znamke, kot so naprimer Bosch, saj s svojimi dolgoletnimi izkušnjami in nenehnim razvojem dosegajo najvišjo raven kakovosti in učinkovitosti. Prednost pa ni samo v kakovosti, temveč tudi v podpori po nakupu klimatske naprave. Da boste vi zares uživali v svojih idealnih bivalnih pogojih mora biti poskrbljeno za ustrezno montažo, servisno storitev, kot tudi zagotavljanje rezervnih delov. Bosch ima razvejano servisno-montažersko mrežo po celotni Sloveniji, hkrati pa vam zagotavlja rezervne dele še mnogo let po tem, ko naprava ni več v garanciji. Tako ste popolnoma na varni strani, klimatska naprava pa bo lahko delovala zanesljivo še dolga leta.

V osnovi se klimatske naprave delijo na mono-split klimatske naprave in multi-split klimatske naprave. Najbolj pogoste so mono-split, ki imajo eno zunanjo in eno notranjo enoto, za razliko od klimatskih naprav multi split, ki imajo eno zunanjo in več notranjih enot. Katero klimatsko napravo izberete je odvisno, kaj vse želite hladiti oz. ogrevati. Pri izbiri multi split klimatske naprave je prednost ta, da si lahko zagotovite učinkovitejše hlajenje večjih in različnih prostorov. S tem lahko temperaturo v posameznem prostoru kjer je nameščena klimatska naprava popolnoma prilagodite svojim potrebam, izberete notranjo enoto, ki je za ta prostor najbolj primerna in tako povečate bivalni komfort. Na trgu lahko najdete tudi prenosne klimatske naprave, ki so po učinkovitosti nekoliko slabše od klasičnim klimatskim napravam in hkrati tudi glasnejše. Bosch ima v svojem prodajnem programu široko paleto klimatskih naprav tako mono-split kot multi-split. Klimatske naprave pa niso primerne samo za bivalne prostore, pač pa tudi za poslovne objekte, ki so namenjene za hlajenje večjih prostorov, kot so pisarne, hale, industrijski objekti in podobno. Te klimatske naprave so profesionalizirane. Objekti, kot so nakupovalni centri, hoteli, večji poslovni objekti pa so običajno hlajeni z VRF sistemi, ki zagotavljajo zahtevnejše rešitve hlajenja. Pri nas lahko najdete tudi te sisteme svetovno priznanega proizvajalca Hidros.

- ker zagotavljajo kakovosten in čist zrak v bivalnih prostorih (klimatske naprave Bosch imajo vgrajene visokokakovostne filtre, ki iz zraka odstranijo mikrobe in nečistoče) 

- ker izboljšujejo bivalne pogoje, saj je bivanje v vročih poletnih dneh lahko zelo oteženo, za nekatere celo smrtno nevarno 

- ker zmanjšajo dehidracijo in povečajo učinkovitost 

- ker razvlažujejo bivalne prostore in zmanjšujejo plesen 

- ker se z njimi poleti lahko hladite, pozimi pa ogrevate 

- ker so enostavne za uporabo, upravljate pa jih lahko tudi na daljavo 

Pomoč pri nakupu

Z več kot 30 letnimi izkušnjami na področju ogrevalne tehnike, zagotavljamo optimalne rešitve za vaš ogrevalni sistem. Stopite v stik z nami in se prepričajte sami!

03 42 78 132 Povpraševanje

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija