Kovintrade

Prezračevalni sistemi

  • visoka učinkovitost filtriranja
  • primeren za novogradnje in sanacijo obstoječih objektov
  • tiho delovanje in nizki stroški vzdrževanja

Prezračevalni sistemi

Prezračevalni sistemi Sabiana so odlična rešitev, če želite imeti v bivalnih prostorih čist in svež zrak. Primerni so za novogradnje kot tudi za sanacijo obstoječih hiš. Zaradi visoke učinkovitosti filtriranja, boste s prezračevalnimi sistemi Sabiana v svojih bivalnih prostorih zadihali s polnimi pljuči. 

Prednosti prezračevalnih sistemov Sabiana

  • v bivalnih prostorih je vedno svež in čist zrak
  • idealna rešitev, da se izognete alergenom, hrupu, plesni, vlagi in škodljivim delcem
  • primerna za vsakogar: za novogranje kot tudi sanacijo obstoječih hiš
  • popoln komfort bivanja in tiho delovanje
  • enostavna in hitra montaža (sestavlja kot kocke)

Zanimivo in koristno je vedeti

Za varčevanje z energijo in tudi za zaščito zdravja brez vlage in plesni je zelo pomembno, kako ogrevamo in prezračujemo prostore. To je zelo koristno upoštevati, ko razmišljamo o prenovi doma ali o gradnji nove hiše. Večina ne ve, da je tudi v obstoječih hišah mogoče ob prenovi poskrbeti za dobro prezračevanje bivalnih prostorov in varčno ogrevanje, ter za sistem vložiti optimalno investicijo. Vemo, da na kakovost zraka največ vpliva okolje v katerem živimo. Če k zastarelim in okolju neprijaznim sistemom ogrevanja prištejemo še onesnaženje zraka zaradi prometa, odpiranje oken za prezračevanje bivalnih prostorov ni vedno najboljša rešitev, saj se izpostavljamo izpušnim prašnim delcem, alergenom in ne nazadnje tudi hrupu; skozi odprta okna pa se izgublja tudi ogromno toplotne energije. Sodobna trajnostna rešitev za čistejši zrak, okolju prijaznejše ogrevanje in varčevanje z energijo je vgradnja centralnega prezračevalnega sistema Sabiana skupaj s toplotno črpalko Bosch.

"Ko gre za prezračevanje z rekuperacijo je potrebno razumeti, da govorimo hkrati o prezračevanju in izrabi odpadne toplote, ki se z zrakom vrača nazaj v objekt. Tovrstno prezračevanje zagotavlja popolnoma nadzorovano in konstantno zamenjavo zraka. Vgrajuje se v vse objekte, tudi starejše hiše. Pri tem je bistveno, da zaradi kroženja zraka ne prihaja do energijskih izgub. Klasično prezračevanje z občasno ali stalno odprtimi okni zmanjšuje bivalno udobje, ker je omogočen vstop mrčesa in nečistoč. Stalno odprta ali priprta okna, posebno pozimi, niso dobra rešitev, še posebej, če potrebujete čist zrak v prostoru zaradi zdravstvenih težav. S svežim zrakom 24 ur na dan in visoko učinkovitostjo filtriranja zraka lahko zmanjšate tveganje za nastanek ali poslabšanje bolezni dihal ter nastanek plesni. Zato je za prijetnejše bivanje smiselno izbrati sistem nadzorovanega mehanskega prezračevanja Sabiana Energy Smart Pro, ki zagotavlja pravilno izmenjavo zraka z največjim upoštevanjem energetske učinkovitosti. Visoko učinkovit prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote Sabiana preprečuje vlago in plesen, pri novogradnjah pa tudi hitrejše sušenje vgrajenih materialov in vselitev. Prezračevalni kanali so iz visoko kakovostne polietilenske plastike (antistatične in antibakterijske notranje površine), ki zagotavljajo dovod svežega zraka brez vnosa škodljivih snovi. "

Prezračevalni sistemi Sabiana so povsem prilagojeni sodobnemu načinu gradnje in obnov. Dopuščajo združljivost med sistemi z različnimi vrstami kanalov. Sama prezračevalna naprava se lahko montira vertikalno ali horizontalno, na voljo pa so različne moči, ter modeli brez ali z vgrajenim entalpijskim prenosnikom toplote. Enote so lahko stenske (vertikalne) ali stropne (horizontalne). Na voljo je tudi pribor za distribucijo zraka (kanali), ki se sestavljajo kot kocke, preprosto in hitro. Kanali so certificirani in imajo antiseptične in antibakterijske lastnosti, samo vzdrževanje pa je nezahtevno. Način nadzora prezračevalne naprave Sabiana je lahko ročni, avtomatski ali časovni. Sabiana prezračevalni sistem je opremljen tudi z vmesnikom za daljinsko upravljanje in avtomatskim odvodnim (Baypass) sistemom, ki v celoti omogoča nadzor nad porabo energije. Digitalna upravljalna enota zagotavlja enostavno upravljanje in delovanje naprave. Sistem se tako popolnoma prilagodi vašim potrebam in zahtevam.

Trg ponuja izredno veliko prezračevalnih naprav, vendar katera rešitev je najboljša in najbolj primerna za vaš dom? Želite popoln komfort ali delno rešitev? V določenih primerih, predvsem pri obnovi manjših stanovanj, je vgradnja centralnega prezračevalnega sistema nekoliko otežena, predvsem zaradi prostorske stiske. V teh primerih se v večini vgrajujejo lokalni prezračevalni sistemi, ki so sicer cenejši vendar ne zagotavljajo popolne rešitve v bivalnih prostorih. Takšno prezračevanje je tudi dosti glasnejše. Če želite svoj dom postaviti na višji nivo in si zagotoviti popoln komfort bivanja, ki ne bo motil vašega počitka, potem morate razmišljati o centralnem prezračevalnem sistemu. Centralni prezračevalni sistem je celostna rešitev vašega doma. Deluje izredno tiho, popolnoma se prilagaja vašim potrebam in zahtevam, zagotavlja nadzorovan in konstanten dovod svežega in čistega zraka, celostno rešuje problem plesni in vlage, ter hkrati skrbi za minimalne toplotne izgube. Centralni prezračevalni sistem Sabiana poskrbi praktično za vse, tudi za vaše boljše počutje in zdravje.

Danes je sodobna gradnja usmerjena predvsem v gradnjo objektov s čim manjšimi toplotnimi izgubami, zato je prezračevanje v takšnih objektih zelo priporočljivo. Materiali, ki se vgrajujejo, zagotavljajo visoko stopnjo izolativnosti in majhno prepustnost, s tem pa je omejeno tudi gibanje svežega zraka. Da takšen objekt ohrani svojo funkcijo varčnosti, je vgradnja prezračevalnega sistema nujna, saj z odpiranjem oken v veliki meri izgubljate toplotno energijo. Pri vgradnji prezračevalnega sistema se več kot 95% te energije ohrani v bivalnih prostorih, hkrati pa imate zagotovljen konstanten in kontroliran dovod svežega zraka. Prednost centralnih prezračevalnih sistemov pa ni samo v dovodu svežega zraka, ampak tudi v čistem zraku, saj se preko izredno kakovostnih filtrov, ki so vgrajeni v prezračevalni napravi Sabiana iz zraka očistijo vse nečistoče kot so: pelod, prah, škodljivi delci, bakterije.... Tako je poskrbljeno tudi za vaše boljše počutje in zdravje. Centralni prezačevalni sistem je v dobro toplotno izoloranih objektih vse bolj nujen, če zares želite imeti v bivalnih prostorih konstantno svež zrak in zdrave bivalne pogoje.

Pomoč pri nakupu

Z več kot 30 letnimi izkušnjami na področju ogrevalne tehnike, zagotavljamo optimalne rešitve za vaš ogrevalni sistem. Stopite v stik z nami in se prepričajte sami!

03 42 78 132 Povpraševanje

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija