Kovintrade

Kotel na sekance ETA eHACK

  • velika izbira nazivnih moči od 20-240 kW
  • izkoristki do 94,3%
  • najsodobnejša tehnologija ogrevanja

Kotli na sekance

Bliskoviti napredek v tehnologiji je doseglo ogrevanje na lesno biomaso. Sem spadajo kotli na sekance, ki danes veljajo kot eden izmed najugodnejših načinov ogrevanja. Kotli na sekance so tehnološko tako dovršeni, da v sam kotel nimate praktično nobenega posega. Vgrajeno imajo popolnoma avtomatizirano funkcijo doziranja goriva in samočistilno funkcijo, vsake toliko časa morate izprazniti le posodo za pepel. Edina pomanjkljivost kotlov na sekance je prostor, ki ga potrebujete za skladiščenje goriva.

Prednosti kotlov na sekance

  • s patentiranim celičnim kolesom so kotli na sekance ETA izjemno varni
  • popolna prilagodljivost na vaše želje in potrebe
  • enostavno upravljanje in nadzor kotla
  • idealna poraba goriva in zaščita pred čezmernim polnjenjem
  • optimiziran sistem zgorevanja in visoki izkoristki kotlov

Zanimivo in koristno je vedeti

Med najboljše peči na sekance dokazano spadajo peči dveh avstrijskih proizvajalcev: ETA in Hargassner. Tako ETA kot Hargassner s svojimi vgrajenimi številnimi patenti in inovativnimi rešitvami, zagotavljata varno, zanesljivo in učinkovito ogrevanje, tako za hiše kot večje industrijske objekte. Njihova vgrajena tehnologija je premišjena do potankosti, zato se popolnoma prilagodi vašim ogrevalnim potrebam. Kotli na sekance so popolnoma avtomatizirani in skrbijo za najboljše udobje v vašem domu.

Za proizvodnjo sekancev se uporabljajo v večini lesni ostanki iz lokalnih gozdov ali industrije, zato ta energent spada med najcenejša goriva na trgu. Prednost sekancev je tudi ta, da so domače gorivo in varnejši energent kot olje ali plin. S kotli na sekance, ki samodejno delujejo pa je prihranek še toliko večji. Njihova učinkovitost, zanesljivost in varnost so pika na i za popoln komfort vašega doma. So idealna rešitev za kmetije, večstanovanjske hiše in industrijske objekte.

Sekanci so drobljeni koščki lesa, ki se mehansko predelajo največkrat iz odpadnega lesa, kot so sečni ostanki, odpadni les, lubje... So nepravilne štirikotne oblike, najpogosteje dolžine od 0,3 cm - 4,5 cm. Njihova kakovost je odvisna od vrste uporabljenega lesa, vsebnosti vode in tehnologije drobljenja. Sekanci se razvrščajo v dve skupine za individualno rabo in industrijsko rabo. Sekanci, ki so namenjeni za industrijsko uporabo so bolj grobi, njihova dolžina znaša od 5 cm - 15 cm. Velikost sekancev mora biti prilagojena dozirnim napravam peči. Sekanci z vsebnostjo vlage od 20 do 35 % so v večini primerni za vse kotle, ki obratujejo na lesne sekance. Spadajo med obnovljivi vir energije, saj so emisijsko nevtralni.

V našem prodajnem programu lahko najdete kotle na sekance dveh svetovno znanih avstrijskih proizvajalcev; ETA in Hargassner. Eta je specializirana za kotle vse tja do 500 kW, medtem, ko proizvajalec Hargassner pokriva bistveno večje potrebe po ogrevanju in sicer do 1,9 MW. Pri nas tako lahko najdete kotle na sekance od 20 kW pa vse do 19.000 kW. Ta širok razpon kotlov na sekance pokrije potrebo po ogrevanju tako za individualne stanovanjske hiše, poslovne objekte, gostinske lokale, razne turistične objekte kot tudi večje industrijske objekte.

Podjetje Kovintrade d.d. Celje že več kot 30 let nudi sistemske rešitve za različne ogrevalne sisteme. S celovitimi rešitvami od idejne zasnove do izvedbe, ter opremo svetovno znanih dobaviteljev lahko za vsak objekt zagotovijo tehnično popolno rešitev z dobrim razmerjem cene in zmogljivosti. In kaj je bistvenega pomena? Vse te komponente so med seboj logično povezane, da vse deluje varno, zanesljivo in brez težav. Skrbno načrtovanje kotlovnice je tako ključni dejavnik varčnega in zanesljivega delovanja ogrevalnega sistema.

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija