Kovintrade

Toplotne črpalke zrak / voda - Compress 7400

 • še tišja od predhodnih modelov
 • švedska kakovost z visoko učinkovitostjo
 • klasifikacija po energijski nalepki A+++

Split toplotna črpalka Compress 3400

 • inverterska tehnologija z visoko stopnjo učinkovitosti
 • sodoben dizajn in tiho delovanje
 • energijski razred A++

Toplotne črpalke zrak/voda

Toplotne črpalke Bosch zrak/voda s svojo visoko učinkovitostjo zadovoljijo še tiste najmanjše potrebe po ogrevanju in pripravi tople sanitarne vode. Primerne so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje. Na voljo so različni modeli, s plinsko povezavo (split toplotne črpalke) ali vodno povezavo (monobloki). S široko paleto izdelkov boste v našem prodajnem programu zagotovo našli nekaj zase. Velika prednost Bosch toplotnih črpalk zrak/voda pa je tudi v njihovi učinkovitosti, saj dosegajo sezonske izkoristke, ki so med najvišjimi na slovenskem trgu.

Prednosti toplotnih črpalk Bosch zrak / voda

 • visoki sezonski izkoristki toplotnih črpalk, tudi do 203%
 • toplotne črpalke delujejo izredno tiho, nekateri modeli so med najtišjimi na trgu
 • vgrajena najsodobnejša tehnologija zagotavlja visoko učinkovitost in enostavno uporabo
 • visoko kakovostne toplotne črpalke proizvedene na Švedskem
 • ustrezajo vsem predpisom za povrnitev nepovratnih sredstev iz strani Eko sklada
 • brezplačen zagon toplotne črpalke si zagotovite ob nakupu (v zagon ni všteto elektro kabliranje).

Zanimivo in koristno je vedeti

Bosch je za najučinkovitejše in najzanesljivejše delovanje za toplotne črpalke razvil in zaščitil številne patente in inovacije. V prvi vrsti gre za izredno učinkovite in avtomatizirane funkcije, ki zagotavljajo zanesljivo delovanje tudi v ekstremnih vremenskih pogojih. To pa še ni vse, samodejne funkcije odtaljevanja, nadzor hitrosti ventilatorja, tiho delovanje zaradi preklapljanja tople vode in dodatni prihranki električne energije zaradi preprečevanja vodnega udara so dodatni patenti, ki toplotne črpalke Bosch uvrščajo v sam vrh tovrstnih toplotnih črpalk. Njihova učinkovitost je odraz visokih sezonskih izkoristkov, ki jih dosegajo.

Zaradi kompaktne oblike in notranje strukture, narejene iz posebnega materiala EPP (posebna pena iz poliuretana, ki je primerna za reciklažo) je zunanja enota toplotne črpalke Compress 6000 mnogo boljša od nekdanjih konvencionalnih rešitev. Toplotna črpalka Compress 6000 je zaradi tega izredno tiha, saj je stopnja zvočnega tlaka pri razdalji 1 m 40 dBA (po EN 12102 (40 % A7/W35)) . Z možnostjo vklopa »tihi način« lahko znižate hrup še za dodatne 3 dbA in tako postane tišja od sodobnega pomivalnega stroja.

Toplotne črpalke zrak-voda za svoje delovanje enostavno izkoriščajo okoliški zrak. V primerjavi s toplotnimi črpalkami, ki energijo jemljejo iz zemlje ali vode, so stroški vgradnje znatno nižji, saj niso potrebni dodatni gradbeni posegi (kopanje ali vrtina). Toplotne črpalke zemlja-voda ali voda- voda so sicer bolj zanesljive, kadar temperature padejo krepko pod 0°C. Toda, če izberete učinkovitejšo toplotno črpalko zrak/ voda, ki zagotavlja višje temperature, pri nižjih zunanjih temperaturah, ste prav tako na varni strani, da boste v mrzlih zimskih dneh na toplem in ne boste zaskrbljeni ob plačilu položnice za električno energijo. Toplotne črpalka Compress 6000 je ena izmed toplotnih črpalk, ki pri zunanji temperaturi - 13°C, še vedno zagotavlja temperaturo predtoka 55°C. Za toplotne črpalke zrak-voda tudi ne potrebujete posebnih dovoljenj, medtem, ko jih morate za toplotne črpalke zemlja-voda ali voda‑voda dodatno pridobiti.

Toplotne črpalke zrak-voda so zanesljiva in učinkovita rešitev za ogrevanje in hlajenje. Tehnologija, ki jo uporabljajo, je podobna tehnologiji za hladilnike. Toplotna črpalka iz zraka vzame toploto in jo preko toplotnega izmenjevalnika oz. uparjalnika prenese na hladilno sredstvo. Ta se pri nizkih temperaturah zelo hitro segreje in upari. Hladilno sredstvo se v kompresorju stisne, zaradi česar se še dodatno močno segreje. Nastala toplota se sprosti s pomočjo drugega toplotnega izmenjevalnika oz. kondenzatorja in prenese v ogrevalni sistem. Hladilno sredstvo se ponovno utekočini in ohladi, tlak pa se preko ekspanzijskega ventila zniža na osnovno raven. Hladilno sredstvo se vrne v prvotno stanje in krogotok se ponovi.

Bosch toplotna črpalka Compress 7400i spada s svojim ohišjem, zvočno optimiranim hladilnim krogom, kompresorjem in ventilatorjem ter vgrajenim dušilcem zvoka med najtišje toplotne črpalke na trgu. Njena zvočna raven tlaka po standardu 2013/811/EU na razdalji 1m znaša od 39 dBA, kar pomeni za te pogoje, kot zelo tiha, oziroma praktično neslišna. Po uredbi o nadzoru hrupa je primerna za vgradnjo v naseljih, ki so gosto poseljena.

Bosch toplotne črpalke, ki so v prodajne programu vse ustrezajo za pridobitev nepovratnih sredstev iz strani Eko sklada. Višina subvencij je odvisna od tega ali gre za novogradnjo ali sanacijo obstoječe kotlovnice. Pri novogradnji je višina subvencije nekoliko nižja in sicer znaša 20% investicije, oziroma ne več kot 1.000 EUR. V primeru zamenjave stare kurilne naprave z novo toplotno črpalko ta subvencija znaša 40% investicije, oziroma ne več kot 2.500 EUR. Kadar pa imajo občine sprejet odlok o načrtu za kakovost zraka, pa je ta subvencija nekoliko višja in sicer 50% investicije, oziroma ne več kot 3.200 EUR. Trenutno aktualen razpis na Eko skladu je 99SUB-OB-22. Več si lahko preberete na njihovi spletni strani.

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija