Kovintrade

Uplinjevalni kotel na polena ETA SH

 • kotel z najsodobnejšo tehnologijo
 • eden izmed najučinkovitejših kotlov na slovenskem trgu 
 • energijski razred A+

Kotli na sekance ETA eHack

 • velik razpon moči od 20 kW do 240 kW
 • delovanje kotla je popolnoma avtomatizirano
 • patentiran enoprekatni kanal celičnega kolesa

Paketna ponudba kotlov na polena

Velja od 15.04.-30.07.2024

Podrobno

Kotli na biomaso

Naravno, učinkovito in zanesljivo. Ne drži več, da so kotli na lesno biomaso nekonkurenčni drugim sodobnim ogrevalnim sistemom. S sodobnim kotlom na biomaso ali so to polena, sekanci ali peleti je komfort ogrevanja med najboljšimi. Z naraščanjem okoljske zavesti raba centralnih peči na lesno biomaso samo še raste, saj je zavedanje po neodvisnosti energentov in pomembnosti nižjih izpustov CO2 vedno večje. Kotli na lesno biomaso so zagotovo kotli prihodnosti.

Uplinjevalni kotli na polena

Uplinjevalni kotli na polena

Kotli na polena so trajnostna rešitev za ogrevanje vašega doma

Kotli na pelete

Kotli na pelete

Odlično izgorevanje in samodejno čiščenje

Kotli na sekance

Kotli na sekance

Sodobni in učinkoviti kotli na sekance

Prednosti kotlov na biomaso

 • neodvisnost od fosilnih goriv in podpora domačemu gospodarstvu
 • široka izbira kotlov različnih velikosti in energenta
 • visoki izkoristki kotlov (nad 90%) in izjemna učinkovitost
 • najsodobnejša tehnologija zagotavlja popolno izgorevanje in velik komfort bivanja
 • enostavno upravljanje preko velikega zaslona na dotik praktično od kjerkoli

Zanimivo in koristno je vedeti

Les - domač in trajen energent. Je najcenejše gorivo in hkrati lahko velika podpora domačemu gospodarstvu. Z vedno večjo rastjo cen fosilnih goriv so kotli na lesno biomaso danes v velikem porastu, saj je vedno večje zavedanje, da je potrebno zmanjšati potrebo po fosilnih gorivih in izpustih CO2. Sodobni kotli na lesno biomaso, kot so kotli na drva, pelete in sekance, lahko danes popolnoma konkurirajo ostalim sodobnim ogrevalnim sistemom. Z vgrajeno najsodobnejšo tehnologijo dosegajo izredno učinkovitost in zanesljivost, so okolju prijaznejši in tako zagotavljajo popoln komfort bivanja. Ogenj daje domačnost in toplino. Še posebej pa je ogrevanje s pečmi na polena, pelete in sekance primeren, kadar vas rado zebe, saj boste dvig temperatur v denarnici najmanj občutili. Iz vseh teh razlogov se vedno več ljudi odloča za okolju prijazno ogrevanje na lesno biomaso.

Z odločitvijo za kotel na lesne sekance ETA eHack se odločate za trajnostni razvoj. Vgrajeni številni patenti in sodobna tehnologija z najsodobnejšo regulacijsko tehniko omogoča, da je kotel enostaven za uporabo in hkrati visoko učinkovit. Ne glede na to ali želite priključiti sončne kolektorje, zalogovnik, sanitarno vodo, ogrevati z radiatorji ali talnim gretjem vam eden regulacijski sistem poskrbi za vse. Velik zaslon na dotik, vam tako omogoča enostavno spreminjanje in nastavljanje željenih parametrov, kotel pa lahko krmilite tudi preko pametnega telefona oz. tabličnega računalnika. Zaradi udobja in učinkovitosti so kotli na sekance ETA priljubljeni po celem svetu. S proizvodnjo več kot 10.000 kotlov na leto je ETA med vodilnimi proizvajalci kotlov na lesno biomaso.

V preteklosti je bilo ogrevanje z biomaso edini energetski vir. Danes kljub različnim načinom sodobnega ogrevanja, znaša delež v svetovni oskrbi z lesno biomaso, še vedno okoli 14%. Biomasa je najpomembnejši nefosilni vir energije, saj v nekaterih predelih po svetu pokrije tudi več kot 80% energijskih potreb. Slovenija je izredno gozdnata in ima velik potencial za izrabo tega nefosilnega goriva. V zavedanju, da je to domač, obnovljiv in cenovno ugoden vir, se je povpraševanje po kotlih na lesno biomaso povečalo. Porast pa lahko pripišemo tudi učinkovitejšim in tehnološko dovršenim kotlom, ki skrbijo za popolno izgorevanje energenta, enostavno in sodobno upravljanje ter občutek domačnosti.

V preteklosti smo bili vajeni na ogrevanje s klasičnimi kotli, pri katerih je ogenj, ko smo zakurili gorel navzgor. Dimni plini so zapustili kotel skozi turbulatorje, v zgornjem delu kotla, brez kakršne koli regulacije. Danes je zgorevanje polen na povsem drugem nivoju. Kotli na polena imajo vgrajene številne komponente, ki ustvarjajo popolnoma drugačno izgorevanje, kot smo ga bili vajeni pri klasičnih kotlih na drva. Sodobna tehnologija zagotavlja bistveno večjo učinkovitost in izkoristek kotla. Klasični kotli so v preteklosti dosegali izkoristke okoli 65%, današnji kotli dosegajo znatno večje izkoristke, več kot 90%. S tem se zmanjša poraba energenta, ogrevanje pa je okolju prijaznejše.

V skupino kotlov na biomaso spadajo kotli na polena, pelete in sekance. Za kateri kotel se boste odločili je predvsem odvisno, kakšne so vaše želje in kakšne možnosti vgradnje kotla imate na voljo. Če želite imeti v največji meri avtomatiziran sistem ogrevanja, potem se boste odločali za kotle na palete ali sekance. Eta kotli so skoraj popolnoma avtomatizirani, saj je potrebno le vsake toliko časa, izprazniti posodo za pepel, vse ostalo kotel opravi sam. Pri tovrstnih sistemih je največkrat težava s skladiščenjem goriva, ker je potreben relativno velik prostor. Po navadi se ti sistemi vgrajujejo v objekte, kot so na primer kmetije, večji industrijski objekti, oziroma tam, kjer težav s skladiščnim prostorom za gorivo nimajo. Sodobni kotli na polena dandanes že v veliki meri konkurirajo tudi ostalim energentom, saj je z napredno tehnologijo, nalaganje polen lahko tudi samo enkrat na dan. Če vam kurjenje ter priprava polen nista odveč, so kotli na polena idealna izbira, saj je les domači energent in hkrati med cenovno najbolj ugodnimi.

V našem prodajne programu lahko najdete širok izbor kotlov na biomaso. To so:

- uplinjevalni kotli na polena, proizvajalca ETA, Hargassner in ABC 

- kotli na pelete, proizvajalca ETA in Hargassner 

- kotli na sekance proizvajalca ETA in Hargassner 

- industrijski kotli na sekance in pelete, proizvajalca ETA in Hargassner

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija