Kovintrade

Toplotne črpalke zrak / voda - Compress 7400

 • izredno visoki sezonski izkoristki  
 • odlično delovanje tudi v ekstremnih vremenskih pogojih
 • izredno tiho delovanje

Toplotne črpalke za sanitarno vodo KT

 • visok izkoristek COP do 3,78
 • proizvedene v EU
 • razpon moči od -10 °C do + 35 °C

Toplotne črpalke zrak/voda Compress 3400

 • split toplotne črpalke z invertersko tehnologijo
 • velika fleksibilnost in enostavna uporaba

Akcija 2024

Velja od 15.04.-30.07.2024

Podrobno

Toplotne črpalke

Toplotne črpalke Bosch s svojo visoko stopnjo učinkovitosti in zanesljivim delovanjem zagotavljajo vse potrebe po ogrevanju tako za bivalne prostore kot pripravo tople sanitarne vode.

Na voljo je široka izbira toplotnih črpalk, ki poskrbijo za popoln komfort vašega doma (monoblok kot tudi split toplotne črpalke). Toplotne črpalke Bosch imajo številne prednosti. Na prvem mestu je zagotovo letna učinkovitost, ki spada med najvišje na slovenskem trgu. Bosch toplotne črpalke imajo tudi prednost v nadgradnji že obstoječih sistemov, ki jih lahko relativno hitro in ugodno razširite glede na svoje potrebe.

Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Z vgrajenim najučinkovitejšim kompresorjem na trgu.

Toplotne črpalke zrak/voda

Toplotne črpalke zrak/voda

Varčne, zanesljive in učinkovite

Prednosti toplotnih črpalk Bosch

 • švedska kakovost z vgrajenimi številnimi inovacijami in patenti, ki zagotavljajo neverjetno raven učinkovitosti
 • učinkovitost toplotnih črpalk se kaže v sezonskih izkoristkih, ki so med najvišjimi na slovenskem trgu
 • vgrajena najsodobnejša tehnologija, ki je testirana iz strani uporabnikov in zagotavlja enostavno upravljanje toplotne črpalke
 • toplotne črpalke so izredno tihe, nekateri modeli so tudi med najtišjimi na trgu
 • široka ponudba toplotnih črpalk vam omogoča najboljšo rešitev za vaš ogrevalni sistem
 • brezplačen dostop preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika (pri modelu Compress 6000 in Compress 7400)
 • nekateri modeli toplotnih črpalk Bosch so se dobro izkazali tudi za delovanje v ekstremnih vremenskih pogojih
 • brezplačen zagon toplotne črpalke (brez elektro kabliranja)
 • za vas je poskrbljeno tudi po nakupu (razvejana servisno-montažerska mreža z več kot 150 poslovnih partnerjev po celotni Sloveniji)

Zanimivo in koristno je vedeti

Toplotne črpalke Bosch zagotavljajo vse, kar potrebujete za prijetno topel dom. Švedska kakovost toplotnih črpalk s številnimi inovacijami in novimi patenti dosegajo neverjetno raven učinkovitosti delovanja, enostavno upravljanje in dolgo življenjsko dobo. Toplotne črpalke Bosch navdušujejo po vsem svetu, saj prejemajo številne nagrade v kategoriji izjemnih izdelkov. Z namestitvijo toplotne črpalke Bosch zrak-voda ne dobite samo poceni energije iz okolja, temveč se izognete tudi vsem energetskim virom, ki temeljijo na fosilnih gorivih in onesnažujejo okolje. Vgrajeno imajo tudi hladilno funkcijo in ne samo grelne. Toplotne črpalke Bosch zrak-voda so s svojo fleksibilnostjo idealna rešitev za novogradnje kot tudi prenovo obstoječih ogrevalnih sistemov.

Na trgu ogrevanja, od koder še vedno izvira visok delež emisij, Bosch spodbuja specifične tehnološke rešitve z rabo obnovljivih virov energije. Dandanes trendi ogrevalnih sistemov na obnovljive vire krojijo svet. Že leta 2019 je Bosch napovedal, da bo v toplotne črpalke vložil 100 milijonov EUR za njen razvoj in poenostavitev vgradnje sistemov. Lani so zabeležili 22,5-odstotno rast prodaje toplotnih črpalk po celotni EU, v Nemčiji celo za 48 odstotkov. Letos načrtujejo dodatno usposabljanje kupcev za prehod na ogrevanje z obnovljivimi viri. To bo pospešilo stopnjo ogrevanja na elektriko in velike prihranke ogljika v stanovanjskem sektorju. Ključna prednost Bosch ogrevalne tehnike je prehod ogrevanja gospodinjstev z regionalno prilagojenimi toplotnimi črpalkami in hibridnimi napravami, " pravi Jan Brockmann", predsednik Boscheve divizije za toplotno tehniko. V srednji Evropi se želi Bosch razširiti zlasti s toplotnimi črpalkami.

Toplotna črpalka Bosch Compress 7400i AW je sestavljena iz zunanje in notranje enote. Notranja enota ima lahko vgrajen 190 l bojler, lahko pa je tudi brez bojlerja. Med zunanjo in notranjo enoto je vodna povezava, ki zagotavlja boljše prenose toplote, boljši izkoristek in doseganje višjih temperatur. Toplotna črpalka Compress 7400i AW deluje modulirano, kar pomeni neprestano prilagajanje potrebam vašega ogrevalnega sistema in s tem nižje stroške ogrevanja. Tako konkurira karakteristikam najboljših in prispeva k mnogim koristim za končnega uporabnika: manjše število vklopov kompresorja, izogibanje konicam zagonskih tokov, kar posledično podaljša življenjsko dobo toplotne črpalke. Učinkovitost toplotne črpalke je na izredno visokem nivoju, saj ogreje vodo do 55°C, še pri zunanji temperaturi – 13°C, brez vklopov dodatnih elektro grelcev. S tem je dosežen najvišji nivo varčne porabe energenta, v primerjavi s starimi kurilnimi napravami pa vsaj polovico cenejše ogrevanje.

Integriran regulator HPC 400 v toplotnih črpalkah Bosch omogoča izredno enostavno uporabo. Velik osvetljen LCD zaslon vas bo po logično oblikovanem meniju vodil z lahkoto, brez potratnega listanja po priročniku. V primeru izpada električne energije se lastne nastavitve ohranijo, na novo je potrebno nastaviti le čas in datum. Z aplikacijo EasyRemote pa lahko toplotno črpalko upravljate tudi preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika in imate popoln nadzor nad ogrevalnim sistemom.

 • toplotne črpalke Bosch zrak-voda (vir: zrak)
 • toplotne črpalke Bosch zemlja-voda (vir: zemeljski kolektor ali geosonda)
 • toplotne črpalke Bosch voda-voda (vir: podtalnica)
 • toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode (vir: zrak)
 • toplotne črpalke za večje industrijske objekte, proizvajalca Hidros (vir: zrak)

Toplotno črpalko Bosch je potrebno postaviti na ravno in stabilno površino. Pred montažo stranskih pločevin mora črpalka stati naravnost:

- toplotno črpalko zasidrajte tako, da se ne more prevrniti

- ne postavljajte jo pred prostore, občutljive na hrup

- ne postavljajte jo v prostore, ki so s treh strani obdani s steno

- toplotna črpalka Bosch mora prosto stati tako, da je zagotovljen zadosten pretok zraka skozi uparjalnik

- toplotno črpalko Bosch postavite tako, da ne pride do cirkulacije hladnega zraka

- črpalke Bosch ne postavljajte v isti smeri, kot najpogosteje piha veter, saj veter vpliva na obrate ventilatorja

- kondenzat speljite v pred zmrzaljo zaščiten odtok, po potrebi opremljen z ogrevalnim kablom, stran od črpalke

- odtok mora imeti zadosten padec, da v cevi ne ostaja stoječa voda

- toplotno črpalko Bosch postavite tako, da nanjo ne pada ali kaplja sneg ali dež s strehe. Če se snegu in dežju ni moč izogniti, je potrebno namestiti zaščitno streho

Pomoč pri nakupu

Z več kot 30 letnimi izkušnjami na področju ogrevalne tehnike, zagotavljamo optimalne rešitve za vaš ogrevalni sistem. Stopite v stik z nami in se prepričajte sami!

03 42 78 132 Povpraševanje

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija