Kovintrade

Toplotne črpalke za sanitarno vodo

  • velikost toplotne črpalke: 300 l ali 400 l
  • vgrajen najučinkovitejši kompresor na trgu Toplotne črpalke za sanitarno vodo

Toplotne črpalke KT za ogrevanje sanitarne vode z najučinkovitejšim kompresorjem na trgu, zagotavljajo izredno učinkovito pripravo tople sanitarne vode. S širokim razponom delovanja od  -10 °C do + 35 °C skrbijo za vaš popoln komfort. Toplotna črpalka omogoča zajem zraka iz ali izven prostora. S svojo velikostjo 300 l ali 400 l zadovolji tudi največje potrebe po topli sanitarni vodi.   

Prednosti sanitarne toplotne črpalke

  • toplotna črpalka dosega visoke temperature sanitarne vode, do 62 °C, brez vklopa elektro grelca
  • s širokim območjem delovanje od -10 °C do + 35 °C je omogočen priklop zraka tudi izven prostora
  • izredno kompaktna in enostavna za uporabo
  • visok izkoristek in izredna učinkovitost toplotne črpalke
  • možnost izbire med več velikosti in vgrajenimi toplotnimi izmenjevalniki

Zanimivo in koristno je vedeti

Velik procent porabe energenta lahko predstavlja tudi priprava tople sanitarne vode. V povprečju zajema nekje od 25 % do 50% ogrevalnih stroškov. V primeru, da je ta strošek skoraj na polovici porabe energenta, ki ga potrebujete za ogrevanje vaših bivalnih prostorov, je res smiselno razmisliti o alternativnih virih priprave tople sanitarne vode. S tem lahko bistveno zmanjšate porabo energenta s katerim se ogrevate, še posebej če gre za fosilna goriva, ki so dan danes zelo draga. Odlična rešitev zmanjšanja teh stroškov je zagotovo vgradnja sanitarne toplotne črpalke.   

Toplotno črpalko je priporočljivo namestiti v bližini obstoječega ogrevalnega sistema, lahko je nameščena tudi v drugem prostoru. S postavitvijo v bližini ogrevalnega sistema boste zmanjšali cevne povezave in izgube toplote. Površina, na katero jo boste postavili, mora biti ravna. Majhne neravnine se lahko izravnajo z uporabo nastavljivih nog. Mesto postavitve mora vzdržati omenjeno obremenitev. Ne glede na to, da toplotna črpalka deluje relativno tiho, lahko njeno delovanje moti občutljive uporabnike v bližini, zato ni priporočljiva postavitev blizu spalnice. V prostoru kjer je nameščena mora biti zagotovljen ustrezen dostop za servisiranje in vzdrževanje ter zadosten pretok zraka. 

Za delovanje toplotna črpalka potrebuje zadostno količino zraka. Zrak lahko zajema iz prostora, kjer je nameščena, kleti, sosednje sobe, ali pa izven prostora oziroma od zunaj. Kadar zajem zraka ni iz prostora, se toplotni črpalki vgradijo prezračevalni kanali, za dovod in odvod zraka. Dovod in odvod zrak se vedno nahaja na zgornjem delu toplotne črpalke, zato mora biti višina prostora dovolj visoka. 

V primeru, da boste zrak zajemali iz prostora, kjer je toplotna črpalka vgrajena je dobro upoštevati slednje: 

- prostornina prostora mora biti > 20m3

- zagotoviti je potrebno prost pretok zraka, da ne pride do re-cirkulacije

- zagotoviti je potrebno zračenje prostora s pretokom >200m3/h

- v primeru uporabe toplotne črpalke v zimskem času je priporočljivo, da je prostor ogrevan

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija