Kovintrade

Kotel na pelete ETA PC

  • vgrajeni številni patenti
  • nadzor preko pametnega telefona ali tablice 
  • samodejno delovanje in čiščenje

Kotli na pelete

Kotli na pelete sodijo danes med najsodobnejše sisteme ogrevanja, saj s svojo tehnologijo dosegajo izredno visoke izkoristke in delujejo skoraj popolnoma avtomatizirano. Samodejno čiščenje, odlično izgorevanje, velik zaslon na dotik za enostavno upravljanje, samodejno odpepeljevanje in še številne druge prednosti so odlike kotlov na pelete. Če se želite ogrevati na biomaso in pri tem porabiti čim manj svojega časa so kotli na pelete zagotovo odlična izbira.

Prednosti kotlov na pelete

  • popolni nadzor za vaš ogrevalni sistem in pripravo tople sanitarne vode
  • varno, zanesljivo in enostavno za uporabo
  • enostavno upravljanje ne glede na to kje ste
  • samodejno delovanje, ne zahteva posegov v sam kotel (vsake toliko časa je potrebno izprazniti le posodo za pepel)
  • idealna izbira tako za novogradnje kot sanacije obstoječih objektov

Zanimivo in koristno je vedeti

Ko se odločate za nov ogrevalni sistem je potrebno pretehtati vse opcije in ugotoviti, kateri sistem bi bil za vas najbolj primeren. Če se nagibate k odločitvi, da je za vas kotel na pelete top izbira, je potrebno preveriti ali imate ustrezen prostor za kotel in skladiščenje pelet. Pomembno vlogo pri odločitvi igra tudi sama kakovost kotla. Kotli na pelete, ki imajo avtomatiziran sistem polnjenja in čiščenja, kot so Hargassner in ETA, so zagotovo bolj zanesljivi kot kotli, ki tega nimajo. Namreč pri gorivih na biomaso je stranski produkt pepel, ki ga je potrebno iz kurišča odstranjevati. Avtomatizirani kotli to naredijo sami, točno takrat kot je to potrebno, zato ne prihaja do blokad kotla in težav z ogrevanjem. 

Kadar izbirate pelete ni dobro vedno gledati samo na ceno. Čeprav tudi najcenejši peleti ne pomenijo vedno najslabšo kakovost, kakor tudi najdražji peleti ne najboljšo. Pri izbiri peletov morate biti predvsem pozorni, da imajo ustrezen certifikat, saj vam je to najboljše zagotovilo, da kupite kakovostne pelete. Priporočljivo je, da izbirate pelete razreda A1, ki v večini imajo ustrezen certifikat (Dinplus, S4Q, Enplus). S pridobljenim certifikatom proizvajalci jamčijo ustrezno kakovost, saj pristojni organi izvajajo reden nadzor.

Za skladiščenje pelet imate na voljo zares veliko različnih sistemov, ki se lahko prilagodijo glede na vaš razpoložljiv prostor. Pelete lahko v kotel dozirate preko dozirnih polžev ali preko sesalnih šob, odvisno od vgrajenega skladiščnega prostora. Če v bivalnih prostorih nimate prostora za skladiščenje pelet se lahko naredi tudi zunanji zalogovnik, ki se zakoplje v zemljo. Praktična rešitev pa so tudi box zalogovniki, ki jih lahko postavite neposredno poleg kotla ali v drug prostor.

Kotli na pelete proizvajalca ETA, so kotli visoke kakovosti, saj združujejo najmodernejšo tehnologijo z naravnimi viri. Zaradi udobja in njihove učinkovitosti, so priljubljeni po celem svetu. Z odločitvijo za nakup kotla na pelete proizvajalca ETA ne kupujete samo kotel ampak se odločate tudi za trajnostni razvoj. Za najsodobnejšo tehnologijo se skriva tudi varno, zanesljivo in enostavno delovanje. Vi odločate, kako varno se boste počutili in koliko časa boste morali nameniti za vzdrževanje in čiščenje. Pri kotlih na pelete ETA je varnost na najvišjem nivoju, čas pa zanemarljiv.

Približno porabo peletov na leto v tonah izračunate, če toplotno obremenitev v kW delite s 3. Za porabo peletov v kubičnih metrih delite toplotno obremenitev z 2. Tako na primer pri toplotni obremenitvi 12 kW potrebujete približno 4 tone oziroma 6m3 peletov na leto. Ena tona peletov je enakovredna približno za: 500l olja, 1400 kWh električne energije s toplotno črpalko (normalno obratovanje 3,4), 520m3 zemeljskega plina...

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija