Kovintrade

Oljni kondenzacijski kotel

  • enostaven in zanesljiv ogrevalni sistem
  • robusten litoželezni kotel 
  • vse v enem: kotel, gorilnik in regulacija

Oljni kondenzacijski kotli

Oljni kotli so idealna rešitev kadar želite popolnost svojega doma dopolniti še z varčnim, enostavnim in avtomatskim ogrevalnim sistemom. Z oljnimi kotli Bosch Olio Condens se boste lahko skozi celo leto brezskrbno ogrevali, saj delujejo zanesljivo in popolnoma avtomatizirano. Nastavite svoje parametre in uživajte v popolnem udobju.

Prednosti oljnih kondenzacijskih kotlov

  • izredno robusten kotel z visokimi izkoristki in dolgo življenjsko dobo
  • popolnoma avtomatsko delovanje kotla, vam zagotavlja topel dom, tudi kadar vas ni doma
  • brezplačen prvi zagon kotla Bosch Olio Condens
  • kotel je enostaven za uporabo in vzdrževanje
  • sodoben in eleganten dizajn, ki se lepo poveže s prostorom

Zanimivo in koristno je vedeti

Kurilno olje ima še vedno pomembno vlogo med energenti, saj je še vedno eden od pogostih načinov ogrevanja v Sloveniji. Ogrevanje na kurilno olje je idealna rešitev za vse tiste, ki želijo enostaven, zanesljiv in učinkovit ogrevalni sistem. Tudi, če stavba ni najbolj energetsko varčna, ste na varni strani, da vas ne bo zeblo, saj oljni kondenzacijski kotli zagotavljajo konstantno in varčno ogrevanje. 

V sodobnih kotlih, kot so oljni kondenzacijski kotli, je zgorevanje energenta bistveno bolj popolno, kot je bilo včasih to pri klasičnih temperaturnih kotlih. Sama temperatura dimnih plinov pri kondenzacijskih kotlih je več kot trikrat nižja od temperature dimnih plinov pri klasičnih kotlih. Tako se je s starimi visokotemperaturnimi kotli ogromno energije spustilo skozi dimnik. Danes kondenzacijski kotel to latentno toploto izkoristi za ogrevanje vaših bivalnih prostorov in zagotavlja nižjo porabo energenta. 

Kondenzacijski oljni kotli danes dosegajo izkoristke nekje do 105 odstotkov, medtem, ko so stari klasični kotli bili bistveno bolj potratni. Razlika v rabi energije med nizkotemperaturnim in kondenzacijskim kotlom je lahko več kot 15 odstotkov. Kondenzacijski kotli so tako varčnejši pri porabi energenta, še posebej, se to pozna, če objekt ni energetsko saniran. Star klasičen litoželezni kotel je smotrno zamenjati, saj se investicija z novejšim kotlom lahko hitro povrne na račun porabljenega energenta.   

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija