Kovintrade

Bosch toplotna črpalka in delovanje, novi izsledki 2021

Delovanje Bosch toplotne črpalke (zadnje serije) se je dobro izkazalo tudi v ekstremnih pogojih. Od sodobne toplotne črpalke se pričakuje, da razen prostorov ogrevajo tudi sanitarno vodo in so pri tem maksimalno učinkovite. Kar pomeni, da se voda v sistemu ogreva na več kot 60 °C tudi pri ekstremno nizkih zunanjih temperaturah, ob tem pa mora biti podpora grelcev čim manjša.

Delovanje Bosch toplotne črpalke, ko temperatura pade pod ničlo 

Pri delovanju toplotne črpalke Bosch Compress 6000 AWM ne moremo mimo izsledkov grelnega števila - COP 4,99 ( zmerjeno pri temp. A +7°C / W35°C). Preverili smo delovanje toplotne črpalke Bosch, pri čemer je bil izmerjen sezonski izkoristek med najvišjimi na trgu (SCOP do 203%). Vodo toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AWM ogreje do 62°C še pri zunanji temperaturi - 4°C, ob tem pa ohrani visoko učinkovitost brez vklopa elektro grelcev.


Če imate prostorsko stisko, je majhna dimenzija, ki jo ima Bosch toplotna črpalka Compress 6000 AWM prava rešitev za vaš dom.

Invertersko delovanje Bosch toplotne črpalke 

Invertersko delovanje toplotne črpalke v praksi pomeni, da toplotna črpalka deluje modulirano, oziroma se zaradi potrebe po maksimalni učinkovitosti neprestano prilagaja potrebam ogrevalnega sistema. Delovanje toplotne črpalke s tem prispeva k mnogim pomembnim koristim za uporabnika; manjše število vklopov kompresorja, manjša poraba zagonske energije, izogibanje konicam zagonskih tokov, vsled tega pa je dosežena daljša življenjska doba kompresorja. 

Poraba energije za delovanje toplotne črpalke 

Optimalno delovanje Bosch toplotne črpalke dosežejo z visoko kakovostnimi vgrajenimi komponentami. Zadnji model toplotne črpalke Bosch Compress 6000 AWM konkurira karakteristikam najboljših, učinkovito delujejo do - 20°C, temperaturo predtoka 55°C pa zagotavljajo tudi pri zunanji temperaturi – 13 °C. Uporabnik lahko pričakuje dolgo življenjsko dobo toplotne črpalke Bosch, v primerjavi s starimi kurilnimi napravami, pa vsaj polovico cenejše ogrevanje.

Bosch toplotna črpalka Compress 6000 AWM prepriča z integriranim regulatorjem HPC 400 in logično oblikovanimi meniji.

Hrup, delovanje, prostor za postavitev 

Zaradi kompaktne oblike notranje enote toplotne črpalke Bosch in izolacije iz posebne pene iz polipropilena, je ta model toplotne črpalke Bosch tišji od sodobnega pomivalnega stroja in primeren za vsako stanovanjsko hišo. Če imate prostorsko stisko, so majhne dimenzije toplotne črpalke Bosch Compress 6000 AWM prava rešitev za vaš dom. Toplotne črpalke Bosch konkurirajo karakteristikam najboljših, učinkovito delujejo do - 20°C, temperaturo predtoka 55°C pa zagotavljajo še tudi pri zunanji temperaturi – 13 °C.

Toplotna črpalka Bosch Compress 6000 AWM prepriča z integriranim regulatorjem HPC 400 in logično oblikovanimi meniji.

Izboljšana regulacija toplotne črpalke 

Bosch toplotna črpalka je za pametni nadzor serijsko opremljena z IP vmesnikom in aplikacijo EasyRemote. Z integriranim regulatorjem HPC 400 je uporaba toplotne črpalke zelo enostavna. Osvetljen LCD zaslon vas bo vodil po logično oblikovanem meniju, kjer se boste z lahkoto znašli brez časovno potratnega listanja priročnika. V primeru izpada električne energije se lastne nastavitve ne izgubijo. Po ponovni vključitvi je potrebno na novo nastaviti čas in datum. 

Cena glede na učinkovitost delovanja 

Cena toplotne črpalke Bosch Compress 6000 AWM je trenutno posebej ugodna. V zavihku akcija preverite ugoden sezonski popust.

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija