Kovintrade

Dobro počutje v hiši - toplotna črpalka in prezračevanje

Akcijski paketi centralnih prezračevalnih sistemov

Kombinacija prezračevanje + ogrevanje = dobro počutje in popolno udobje 

Dobro počutje je odvisno od mnogih dejavnikov. Zadnja leta ljudje vedno več pozornosti namenjamo prehrani, vodi, aktivnostim za zdravo življenje. Ali ob vsem tem razmišljamo tudi kako zdrav in čist zrak dihamo v hišah kjer živimo? 

Ali razmišljamo, kako ogrevanje hiše vpliva na okolico kjer živimo? Veliko uporabnikov ne ve, da lahko z izvedbo določenih ukrepov zmanjšajo stroške bivanja in si hkrati izboljšajo bivalno okolje. S sistemi za prezračevanje Sabiana in toplotno črpalko Bosch Compress 6000 zaščitite svoje zdravje, znižate stroške bivanja, investicija pa se vam poplača iz prihrankov, za izvedbo vam priskrbijo subvencijo in ugoden kredit Eko sklada.

Ekonomsko popolna rešitev za konstantno čist zrak in poceni ogrevanje 

Kakovost zraka je v zaprtih prostorih osnova pri zagotavljanju potrebne ravni kisika v telesu in dobrega počutja nasploh. Vsled težavam, ki jim imamo zaradi zatesnjenih objektov, lahko za to poskrbimo sami, tako, da za zamenjavo zraka v stavbi izberemo visoko učinkovite naprave za prezračevanje z nizkimi stroški obratovanja. Če vgradimo še nov energetsko učinkovit ogrevalni sistem, ki nam bodo drastično znižali stroški ogrevanja, pa bo naše bivanje trajno izpopolnjeno.

https://www.youtube.com/watch?v=QiQBiXPj1yM

Odpiranje oken ne zadosti potrebam sodobnega bivanja 

Odpiranje oken za marsikoga ni rešitev, ker po nepotrebnem izgubljamo energijo, kljub zračenju pa smo stalno izpostavljeni prahu, alergenom, CO2 in hrupu. Sodobna ogrevalna tehnika omogoča, da z njo izboljšate bivalno okolje in dobro počutje v hiši, pri stroških pa ste zaradi prihrankov na boljšem kot prej. Najsodobnejši sistemi ogrevanja temeljijo na toplotnih črpalkah zrak-voda in centralnih prezračevalnih sistemih. Ekonomsko učinkovita rešitev za konstantno čist zrak in poceni ogrevanje je vgradnja toplotne črpalke in centralnega prezračevalnega sistema.

Prezračevalni sistemi Sabiana - idealni za nove in obstoječe hiše 

Prednosti centralnega prezračevalnega sistema z rekuperacijo Sabiana - Energy Smart Pro so mnogoštevilne. Posebej sta pomembi prednosti: čist zrak najvišje možne ravni, ter nizki stroški vzdrževanja. Prezračevalni sistemi Energy Smart Pro so v primerjavi z drugimi napravami iste kategorije, zaradi nizke hitrosti ventilatorja in vgrajene izolacije izredno tihi. Zagotavljajo vedno pravo količino zraka v prostoru, ne glede na število prisotnih oseb. Pri izmenjavi zraka z rekuperacijo centralni prezračevalni sistem zadrži več kot 90% toplote in s tem poveča energijsko učinkovitost objekta.

Visoke izkoristke zagotavlja le vrhunska tehnologija 

Da je učinkovitost toplotnih črpalk Bosch Compress 6000 zares visoka, dokazuje eden najvišjih sezonskih izkoristkov na slovenskem trgu, SCOP znaša do 203%. Da to zares drži, lahko sami preverite na spletnih straneh Eko sklada.

Toplotne črpalke Bosch so se dokazale kot ene najtišjih, ki za delovanje ne izkoriščajo zgolj energije iz zraka, ampak uporabijo tudi odvečno toploto.

Graf na sliki prikazuje dosežen COP za toplotno črpalko Bosch, model Compress 6000 AW ( zmerjeno pri temp. A7/W35), ter dosežen EER za toplotno črpalko Bosch model Compress 6000 AW (zmerjeno pri temp. A35/W18). 

Mikavno upravljanje toplotne črpalke 

Toplotno črpalko Compress 6000 boste z lahkoto upravljali z fleksibilnim regulatorjem, ki vam preko gumba za vrtenje in dovršenega menija zagotavlja enostavno spreminjanje parametrov. Toplotno črpalko Compress 6000 lahko upravljate preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika.

Akcijski paketi centralnih prezračevalnih sistemov

Za prijavo na e-novice v spodnji obrazec vpišite vaše ime in e-naslov.

Kontakt
Naslov

KOVINTRADE d.d. Celje
3001 Celje, P.P. 1040
Mariborska Cesta 7, Slovenija